2011. július 20., szerda

Miről árulkodnak az elváltozások?

Az elhanyagolt láb megbetegítheti a testet!!!!

A testi-lelki feszültség, az egészségtelen életmód és táplálkozás következtében lábunkon sokféle változás alakulhat ki. A lábfejünket huszonhat csont alkotja, így nem csoda, hogy nagyon érzékeny testrész, finoman kell vele bánnunk már csak azért is, mert rajta állunk nap-nap után, ő visz el minket mindenhova. Nem büntethetjük tehát órákon, napokon vagy egy életen át szép, csinos és sikkes, ám egészségesnek egyáltalán nem mondható cipőben.

 A szervezetben kialakult energiablokkok miatt a sejtek anyagcseréje, ezáltal az egyes szervek, szervrendszerek működése nem megfelelő. Salakanyagok szaporodnak fel, amelyek nem tudnak távozni a szervezetből, ezért lerakódnak a talp megfelelő zónáiban. A lerakódások állagából és minden más elváltozásból következtetni lehet az adott szerv betegségének jellegére, fennállásának idejére. Kezdetben a zóna érzékenysége, enyhe fájdalma, később kocsonyás, majd félkemény gríz- vagy rizsszemszerű állaga, végül a kemény szemcseszerű lerakódások, megcsontosodásokra utalnak a betegség állapotára.
Az elhanyagolt láb megbetegítheti a testet

A talp zónái és a testünk szervei közötti kölcsönhatás következtében nemcsak a szervek betegségei hagynak nyomot a talpon, hanem a talpat érő káros ingerek is visszahatnak a szervekre. Például, ha szűk, kényelmetlen cipőt hordunk, és ezáltal bőrkeményedésünk lesz, akkor a keményedés zónájához tartozó szerv energiaellátottsága nem lesz megfelelő, ami végül betegséghez vezethet. Ha tyúkszem nő a 4-5. lábujjunk között, ami a fül zónája, akkor ha nem kezeljük lábunkat, idővel fülpanaszaink lehetnek. Gyakran előfordul, hogy látszólag kisebb kellemetlenségek hosszú távon súlyosabb problémákat okozhatnak. Mivel a lábbal kapcsolatos panaszok más, súlyos betegségek előrejelzői is lehetnek, a következőkre érdemes figyelni:

Sarokfájás: kényelmesebb cipő, de ha a panasz továbbra is fennáll, talpbetét szükséges, súlyosabb esetben elektromos kezelés vagy műtét.
Szúró, égő érzés a lábon, zsibbadás: diabétesz tünete is lehet, haladéktalanul keressük fel az orvost.
Az elsárgult köröm nemcsak csúnya, de a rajta lévő körömgomba átterjedhet a bőrre is. Bakteriális fertőzés is lehet a következménye a lábgombának.
Bütyök: Az öregujj artrózisa, kopása okozza. Kiváltó okként szerkezeti elváltozás, szűk vagy túl magas sarkú cipő jöhet szóba. Bár nem minden bütyök fájdalmas, állapota idővel rosszabbodhat. Segíthet a cipőváltás, de ha makacs panaszról van szó, keressük fel az orvost, esetleg elkerülhető a műtét. A nyakcsigolyák helyzete nem tökéletes, előfordulhat tarkótáji, pajzsmirigy- vagy szívprobléma is.
Ha a cipőnk talpa nem egyenletesen kopik, valószínűleg nem egyforma hosszú a két lábunk, ami viszont derékfájás kiváltója lehet. Ha a sarok külső élénél kopik jobban a cipősarok, az a járás természetes velejárója, nem ad okot aggodalomra.
Hideg, nedves láb: gyulladásos betegségekre való hajlam
Izzadékony láb, kellemetlen lábszag: idegrendszeri túlterheltség, stressz, akut folyamatok a szervezetben.
Duzzadt láb: helytelen vér- és nyirokkeringés, melynek oka gyakran szív- vagy vesebetegségre vezethető vissza
Kékes belső boka: aranyérprobléma
Lábgomba: anyagcsere-probléma, magas cukorszint, műszálas zokni vagy nem megfelelő anyagú cipő
Bőrkeményedés: anyagcsere-probléma
Tyúkszem: anyagcsere-probléma, helyzetétől függően utal a zónának megfelelő szerv alul-működésére
Lúdtalp: csípő-, derék-, hátfájdalom

forrás: Informed, Nők Lapja Cafe